Over ons

Over ons

Heden, 15-09-2017, bestaat Pg Sion 30 jaar en mogen wij beginnen met een gedenkwaardig en dankbaar jaar. Gedurende het gedenkjaar zullen diverse activiteiten plaats vinden in en rondom onze vestiging in Venlo. Na een succesvolle 3e editie van “De Vossenkamp”, jl 29 juli, staan nu o.a. de “Burendag”, 23 september, en een thema avond van Christenen voor Israël met ds Henk van Velsen, 14 september, op de activiteiten kalender. Nadere informatie volgt.

Pinkstergemeente SION Venlo is aangesloten bij de VPE (Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten), een landelijk netwerk van ruim 180 pinkster- en volle evangeliegemeenten en meer dan 260 predikanten.

De VPE is verbonden aan de World Assemblies of God Fellowship, afgekort AG, het grootste verband van pinkstergemeenten ter wereld. De Assemblies of God is in 1914 opgericht in Hot Springs (Arkansas) in de Verenigde Staten. In 2011 telde het kerkelijk verband wereldwijd ongeveer 64 miljoen leden en 350.000 kerkelijke gemeenten.

In de VS bevinden zich 12.277 van de aangesloten gemeenten. In Nederland zijn de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten verbonden met dit kerkgenootschap. Daarmee zijn er ruim 180 Nederlandse kerkelijke gemeenten verbonden met de Assemblies of God. Elke dag worden hieraan nieuwe leden toegevoegd.


[:]