Het woord van zondag 30 juni 2019

(spreker: br. Leo Schreurs, voorganger PG Sion)
We gaan vanmorgen naar Psalm 119:105. Een, denk ik, voor jullie een heel bekende tekst uit Gods woord: “Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad”. Het is belangrijk om dit te beseffen. Gods woord is een lamp en een licht ! Een lamp voor mijn voet, opdat ik mij niet aan iets stoot of over iets struikel. Een licht op mijn pad, opdat ik zal zien waar ik naar toe ga. Als het pikkedonker is, dan zie ik niets. Dan kan ik geen doelen stellen. Hoe snel zal je struikelen over iets als je niet ziet waar je loopt. Veel mensen zouden schrikken als het opeens pikkedonker wordt in een ruimte wat voorheen verlicht was. Wat zouden ze dan op dat moment doen ? Antw.: de meesten zouden al rondtastende zoeken naar, bijv. een muur. Want ze weten dat ze bij elke muur, zo goed als zeker, ze ook bij een deur zuilen uitkomen. En een deur betekend een uitgang, misschien weer naar het licht. Het is belangrijk om Gods woord tot ons te nemen, want het is, inderdaad, een lamp voor onze voet en een licht op ons pad. Laten we lezen in Openbaring 1:3. Hier wordt over twee dingen gesproken. Ten eerste over: “Zalig hij, die voorleest….”. Ten tweede over: “zij, die horen de woorden der profetie, en bewaren……”. Dus: “voorlezen……horen….. bewaren” ! Héél belangrijk, want de tijd is kort ! Jezus’ komst is nabij !

Lees de volledige preek