Welkom bij Pinkstergemeente Sion

 

Graag begroeten wij u op onze website. Pinkstergemeente SION is een kleurrijke afspiegeling van onze multiculturele samenleving. Toch hebben we één ding gemeenschappelijk: Jezus Christus de gekruisigde en opgestane Verlosser! ( Joh 3:16) PG Sion is al meer dan 30 jaar actief in Venlo en omgeving. We organiseren diverse activiteiten voor de wijk zoals de Vossenkamp (spel en activiteiten voor de jeugd), Zondags diensten, Bijbelstudies, Studie avonden enz… Indien u vragen hebt, kunt u mailen of bellen.
Vanwege de ontwikkelingen omtrent het corona virus, zijn de doordeweekse activiteiten aangepast. Deze worden alleen in het kerkgebouw gehouden (aangepaste indeling). Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM en is het dringende verzoek om bij gezondheidsklachten de live-stream te volgen in plaats van de dienst bij te wonen.              

We volgen ook het dringende advies op van maximaal 30 personen tijdens bijeenkomsten. Reserveringen hebben voorrang, meld je voor activiteiten en diensten aan via: activiteiten@pgsion.com

Nieuws

(spreker: br. Ivo Vranken, diaken PG Sion)
Ik wil het vanmorgen met jullie hebben over de strijd in ons. De strijd in onszelf en de strijd met onszelf. De strijd met ons lichaam, de strijd in de Geest, de strijd met de wereld. Het is een strijd van: “het volgen van Jezus” of “het zich houden aan de wet” ! Een voorbeeld is het moment dat je tot bekering komt. Je hebt jarenlang in de wereld geleefd en dan….leer je Christus kennen ! Het is een hele verandering die je ondergaat ! Je hebt jarenlang gestudeerd ! Je weet precies hoe het werkt in de wereld en dan komt Christus in je leven ! Een hele omschakeling ! Je ervaart de strijd tussen jouw vlees en de Geest ! Het is een strijd tussen jouw wil en de wil van God ! Waar kies je voor ? God vraagt aan ons om Zijn blijde evangelie te verkondigen. Jezus heeft ons de weg gebaand naar de Hemelse Vader. Jezus wil niet dat we onder de wet gebukt gaan. We gaan naar Handelingen 9:1-19. We lezen hier over Saulus van Tarsus, een fel bestrijder van de christenen. Hij gaat naar de hogepriester en vraagt hem om brieven die hem de bevoegdheid geven mensen gevangen te kunnen nemen. Onderweg naar Damascus ziet Saulus een fel licht. Het felle licht verblindde hem. De Heer spreekt tot hem, en zegt dat er in Damascus iemand op hem wacht. Eenmaal in Damascus aangekomen spreekt Saulus met Ananias. De schubben vallen van zijn ogen en hij kan weer zien. Saulus bekeert zich en wordt gedooptAnanias. Hij neemt de naam Paulus aan en gaat zich inzetten voor de verspreiding van het evangelie. De apostelen waren in beginsel niet overtuigd van Paulus’ waarachtige bekering. Uiteindelijk lezen we in Galaten 2:1-10 dat hij tóchPetrus en de apostelen erkend wordt. Zij zagen dat Paulus waarachtig zijn oude leven had afgelegd en daadwerkelijk Christus was gaan volgen. Hoe zit dat met ons ? Hebben wij ons oude leven afgelegd ? Woont de liefde van God in ons ?

Lees de volledige preek..

Vanwege de paasviering op zondag 4 april, verplaatsen we de gezellige avond naar zaterdag 10 april

Vanwege de verlengde avondklok is de lezing van ds. Poot voorlopig afgelast. In plaats daarvan hebben we de wekelijkse bidstond.

Uiteraard bent u ook hiervoor van harte welkom

Op 18 maart: Lezing Henk Poot in Pinkstergemeente Sion, is i.v.m. de Covid richtlijnen afgelast

Het Thema van deze avond, zou het laatste deel van de drieluik van de serie “het geheim van Israël zijn.

Op 6 februari hebben we weer onze maandelijkse zaterdag activiteit. In verband met de avondklok beginnen we eerder.

De zaal is om 17:30 geopend en de activiteit begint om 18:00. Er wordt voor een eenvoudige maaltijd gezorgd. Uiteraard is deelname aan deze activiteit gratis.

Meer nieuws